Sunday, December 18, 2011

QuL HasbiyaLLah . . .


QUL HASBIYALLAH . . . . "cuKupLah ALLAH baGiKu . . . "

aku tetap TERTAWA walaupun sebenarnya aku ingin MENANGIS . . . aku tetap TERSENYUM walaupun sebenarnya aku KECEWA . . . aku tetap KUAT walaupun sebenarnya aku sudah TAK SANGGUP lagi . . . aku tetap SEMANGAT walaupun aku TERTEKAN oleh masalah . . . dan yang terpenting tetap SABAR dan memandang segalanya baik sahaja walaupun sebenarnya hatiku LEMAH dan sedang TERLUKA . . . . 




ya Allah, Kau Maha Mengetahui segala galanya . . . bila kehadiranku mengganggu hatinya, tidak membawa kebaikan padanya, maka kau pisahkanlah kami biarpun kami terluka . . . bila aku tak layak dan bukan yang terbaik untuknya, maka Kau jauhkanlah aku darinya . . . bila bukan aku yang tertulis untuk melengkapkan separuh dari agamanya, maka jarakkan kami agar tidak timbul rasa yang mengundang kecewa . . . bila aku bukan yang terbaik, bila aku bukan yang tercatat dalam takdir, dan bila dia berhak kepada yang lebih baik, maka jarakkan kami, pisahkan kami . . . jangan menangisi perpisahan, kelak DIA akan gantikan dengan seseorang yang telah tercatat dengan seseorang yang terbaik untuk dunia dan akhirat . . .

hidup ini susah kita nak duga . . . kadangkala kita rasa DEKAT dengan seseorang itu, tapi sebenarnya JAUH . . . walaupun kita dapat BERSAMA dia, belum tentu HATI dia dapat kita SELAMI . . . mungkin kita boleh buat dia KETAWA, tapi kita tak tahu apa makna senyumannya . . . bila dia menangis kita rasa kita dapat MEMUJUKNYA, walhal kehadiran kita langsung TAK DISEDARI . . . .



 sekuat mana saya setia, sehebat mana saya merancang, sejauh mana saya menunggu, sekeras mana saya bersabar, sejujur mana saya menerima awak . . . jika ALLAH tidak menulis jodoh kita bersama, kita tetap tidak akan bersama . . . 
tiada yang kebetulan melainkan semuanya telah dirancang . . . dan sebaik baik yang merancang itu adalah ALLAH S.W.T.

Qul hasbiyallah, , , Allah tidak pernah membuatku kecewa melainkan manusia yang hadir dalam kehidupanku, cukuplah hanya Allah untukku kerana penantian untuk manusia yang aku tidak pasti kehadirannya hanyalah sia sia bagiku . . . 

wassalam, 
::Nurafiqah::




No comments: